O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
19.02.2018
IZLET NA RATITOVEC (1.678 m) - 24.2.2018

nezahtevna snežna tura na najvzhodnejšo "visoko goro" Julijskih Alp


Ratitovec se prek Bohinjskega sedla pri Soriški planini navezuje na greben Spodnjih Bohinjskih gora. Dolgo goličasto sleme se vleče v smeri vzhod-zahod in le nekoliko valovi. V njem so vzpetine Kremant, Altemaver (najvišji vrh), Gladki vrh in Kosmati vrh. Pod strmimi južnimi pečinami se razteza sončna terasa, kjer leže slikovite vasice Danje, Zabrgo, Torka in Prtovč, ki spadajo med najvišja slovenska naselja. Severna stran je položnejša in kmalu utone v neizmernih jelovških gozdovih.

 

 

V soboto, 24. februarja 2018, vas vabim na Ratitovec. Nanj se bomo povzpeli iz Prtovč (1.011 m). Pot nas bo vodila skozi dolinico Razor do Krekove koče (1.642 m), ki bo odprta. Povzpeli se bomo na bližnji Gladki vrh (1.667 m) ter na pol ure oddaljen Altemaver (1.678 m). Sestopili bomo po isti poti.

 

Odhod bo ob 6.30 uri z dežurne bencinske črpalke pred Štajerskim Avtodomom na Tržaški cesti. Z osebnimi vozili se bomo odpeljali do Prtovč.

Za vzpon ter sestop bomo potrebovali 5 ur.

Pot je primerna za vse pohodnike z ustrezno zimsko opremo: zimska obutev ter zimska oblačila, kapa, rokavice, pohodne palice, gamaše, sončna očala.

Ne pozabite na dnevnik s Slovenske planinske poti.

 

Prijave in več informacij po telefonu 041 340 150 (Alenka)

 

 

V primeru ugodnejše vremenske napovedi za nedeljo, 25.2., bo izlet morda prestavljen na ta dan.

 

Vabljeni!

 

Alenka Galun

 


nazaj Na vrhTop