O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
25.03.2019
BOČ (980 m) in VELIKONOČNICA

Boč je med zadnjimi vrhovi v Karavankah, preden le te preidejo prek Donačke gore in Maclja v Panonsko nižino. Ima dva približno enako visoka vrhova, ki sta med seboj oddaljena le pet minut hoje. Z 20 m visokega razglednega stolpa se nam odpre lep razgled po večjem delu vzhodne Slovenije. Boču ali štajerskemu Triglavu, kot pravijo gori nad Poljčanami domačini, slavo še povečuje rastišče velikonočnice, ki vsako pomlad privablja številne pohodnike.


Kam: na Boč (980 m)

Kdaj: v soboto, 30. marca 2019

Odhod: ob 7.30 uri z dežurne bencinske črpalke na Tržaški cesti 36

Kako: z osebnimi vozili

Hoje: 4 ure

Pot: skozi Zg. Poljčane se bomo zapeljali do parkirišča pod vznožjem Boča, potem pa peš nadaljevali po gozdni učni poti, ki ji pravijo Detičkova. Ob poti bo veliko pomladnega cvetja in drugega zanimivega gozdnega rastja. Mimo dveh manjših jam Balunjače in pod televizijskim stolpom bomo prispeli naravnost na vrh Boča. Z razglednega stolpa bomo gledali daleč naokrog po Sloveniji. Sestopili bomo po običajni poti do Doma na Boču. Tam se bomo spočili in pomalicali. Ogledali si bomo tudi rastišče znamenite rože velikonočnice, ki raste ravno v tem času in le na nekaj mestih v Sloveniji. V dolino bomo sestopili  po poti čez Babo. 

Zahtevnost:  nezahtevna označena pot, primerna za vsakogar 

Oprema: planinska obutev, kapa, sončna očala, pohodne palice

Prehrana: iz nahrbtnika in po želji v Domu pod Bočem

Povratek: okrog 16. ure

Strošek izleta: okvirno 4€, odvisno od števila udeležencev 

Prijave: vodnica Alenka Galun, 041 340 150

V primeru slabega vremena ali drugega vzroka bo odpoved izleta objavljena v petek zvečer na naši internetni strani

 

Opis poti najdete na tej povezavi: https://www.hribi.net/izlet/zgornje_poljcane_boc_cez_balunjaco/11/543/1371 in https://www.hribi.net/izlet/zgornje_poljcane_boc_cez_babo/11/543/1370

 

 

 

 


nazaj Na vrhTop