O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
18.10.2019
ČEZ SEŽANSKI KRAS NA MONTE ORSARIO (MEDVEDJAK)

Kdaj: v soboto, 26. 10. 2019


Kje se dobimo in ob kateri uri: ob 6. uri na avtobusni postaji (Mlinska)

Oprema: pohodni čevlji, pohodne palice, rezervna oblačila

Hoja: ne več kot 5 uric

Stroški: avtobusni prevoz (20€), prehrana (6 €), ne pozabi osebni dokument

Narava poti: prijetna hoja po kraških brezpotjih, ves čas se vrtimo na mejnem področju med Slovenijo in Italijo, iz italijanske strani sestopimo v slovensko Vrhovlje; čudoviti razgledi do morja in na tržaško-komenski kras

NAŠA POTOVNICA

Po jutranji kavi v Lomu nas bo avtobus zapeljal v Sežano. Izstopili bomo na njenem obrobju in se usmerili po kraški poti, obdani z značilnim suhim zidom. Na levi in desni nas bodo spremljale večje in manjše kraške jame, brezna, tu in tam bomo uzrli škavno. Ustavili se bomo pri Orlečanski pečini pod Medvedjakom.

Poiskali bomo nekdanjo graničarsko pot na kateri nas bodo spremljali mejni kamni – priče pretekle zgodovine. Ostanki vojaške opazovalnice nas bodo usmerili na razgledišče, od koder se bo odprla pogled na italijansko stran do morja.

Na vrhu Medvedjaka bomo nekaj časa na slovenski in nekaj časa na italijanski strani. Sestopali bomo v Italiji, mimo opuščenih kamnolomov in se ustavili v občini Repentabor. Od tam pa zopet nazaj v Slovenijo, kjer nas bo v Vrhovljah počakal naš avtobus.

V primeru slabe vremenske napovedi pokliči Slavico ali poglej na spletno stran PD Jakoba Aljaža.

Lep dan in lep izlet želita Slavica in Ciril

 


nazaj Na vrhTop