O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
16.09.2020
GRADIŠKA TURA (793 m)

Po Furlanovi in Otmarjevi ferati na Gradiško turo


Kam: na Gradiško turo (793 m) iz Gradišča (250 m)

Kdaj: v soboto, 19. septembra 2020

Odhod: ob 7.00 uri z dežurne bencinske črpalke na Tržaški cesti 36

Kako: z osebnimi vozili

Hoje: Furlanova ferata 60 minut, Otmarjeva ferata 90 minut, sestop 1,30 ure

Pot: s parkirišča nad Gradiščem je 20 minut do vstopa v Furlanovo ferato. Težavnost ferate je ocenjena z B. Po približno 60 minutah poplezavanja po delno izpostavljeni ferati, z vmesnim postankom na razgledni ploščadi, se po zaključku ferate v 5 minutah spustimo do vstopa v Otmarjevo ferato. Težavnost ferate je ocenjena s C. (Po izbiri se lahko na vrh Gradiške ture povzpete v spremstvu enega vodnika po lahki poti mimo Otmarjeve ferate). Začetek Otmarjeve ferate je rahlo previsen z oceno C. V nadaljevanju ferata ne doseže zahtevnosti vstopnega dela. Po približno 90 minutah dosežemo vrh ferate ter se skupaj z ostalimi, ki so do sem prišli po lahki poti, povzpnemo na vrh Gradiške ture. Sestopimo po lahki poti do parkirišča.

Zahtevnost: pot je zelo zahtevna, občasno izpostavljena ter dobro opremljena z jeklenicami, klini in skobami. Primerna samo za izkušenega pohodnika.

Oprema: čelada, samovarovalni komplet s plezalnim pasom, primerna planinska obutev in oblačila, dovolj tekočine, zaščita pred soncem.

Prehrana: iz nahrbtnika

Povratek: v večernih urah

Prijave: vodnik Boris Slanič, 041 623-007

              vodnica Alenka Galun, 041 340-150

Tehnična oprema je v omejenem številu na voljo za izposojo pri vodnikih.

 

Ker smo zelo hvaležni našm voznikom, ki nas varno in nesebično vozijo na izlete, bomo v prtljažnik pospravili pohodno obutev, zložene pohodne palice, tehnično opremo, nahrbtnike in umazana oblačila.

 

V primeru slabega vremena ali drugega vzroka bo odpoved izleta objavljena v petek zvečer na naši internetni strani.


nazaj Na vrhTop