O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
07.08.2018
IZLET NA KAMNITEGA LOVCA, VIŠARJE IN BELOPEŠKA JEZERA - 11. 8. 2018

priljubljen in razgleden vrh nad Trbižem


Kamniti lovec je priljubljena izletniška točka nad Trbižem. Zaradi kratkega dostopa, ki ga skrajša žičnica na Višarje, je dobro obiskan. Z vrha je zelo lep pogled na Viš in Montaž in njune sosednje vrhove. Ne manjkajo tudi slovenski vrhovi, kjer kraljujeta Mangart in Jalovec. Proti severu pa je pogled na Karnijske Alpe, za katerimi vidimo nekoliko višje avstrijske gore.

 

Kam: Cima del Cacciatore - Kamniti lovec (2.071 m)

Kdaj: v soboto, 11. avgusta 2018

Odhod: ob 5.00 uri z dežurne bencinske črpalke na Tržaški cesti 36

Kako: z osebnimi vozili

Hoje: 1,5 uri vzpona in 1,5 ura sestopa

Zahtevnost: samo v zgornjem delu zahtevna pot, lepo zavarovana, sicer lahka

Vzpon: iz vasi Sv. Višarje

Sestop: ista pot

Pot: Iz Kranjske Gore se bomo čez MP Rateče zapeljali do Trbiža (Tarvisio) v smeri proti Vidmu. Parkirali bomo ob spodnji postaji žičnice na Sv. Višarje, od koder se bomo zapeljali na višino 1.766 m.

Majhno vasico odlikuje izredna lega s prekrasnimi razgledi na Montaž in njegove sosede. Pešpot na po gozdu pripelje na melišča pod Beraškim križem in se vzpne do vstopa na malo zahtevnejši del poti, kjer nam pomagajo jeklenice. Vzpnemo se še po dveh grapah in po uri in pol iz izhodišča dosežemo razgleden vrh. Vrnili se bomo po isti poti. V vasici bo moč kaj pojesti, saj je zelo turistična. Vrnili se bomo z vzpenjačo. Domov grede se bomo ustavili še na bližnjih Belopeških jezerih pod mogočnim Mangartom.

Cena gondole: 14 €

Oprema: obutev za visokogorje, primerna oblačila (hlače, jakna, majica), dovolj tekočine, čelada (lahko na posojo pri vodnici), pohodne palice, zaščita za sonce

Prehrana: iz nahrbtnika ali v gostilnah na Višarjah ali ob jezeru

Povratek: v soboto zvečer

Prijave: vodnica Alenka Galun, 041 340 150

V primeru napovedi slabega vremena ali drugega vzroka bo odpoved izleta objavljena v četrtek zvečer na naši internetni strani

 

Opis poti je tukaj:

http://www.hribi.net/izlet/svete_visarje___monte_lussari_kamniti_lovec___cima_del_cacciatore_/1/662/1172

 

 


nazaj Na vrhTop