O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
01.08.2021
IZLET NA KAMNITEGA LOVCA, VIŠARJE IN ZELENCE - 7. 8. 2021

priljubljen in razgleden vrh nad Trbižem


Kamniti lovec je priljubljena izletniška točka nad Trbižem. Zaradi kratkega dostopa, ki ga skrajša žičnica na Višarje, je dobro obiskan. Z vrha je zelo lep pogled na Viš in Montaž in njune sosednje vrhove. Ne manjkajo tudi slovenski vrhovi, kjer kraljujeta Mangart in Jalovec. Proti severu pa je pogled na Karnijske Alpe, za katerimi vidimo nekoliko višje avstrijske gore.

 

Kam: Cima del Cacciatore - Kamniti lovec (2.071 m)

 

Kdaj: v soboto, 7. avgusta 2021

 

Zbirno mesto: ob 5.30 uri na dežurni bencinski črpalki na Tržaški c. 36, oziroma 8.30 sp.postaja žičnice Višarje

 

Kako: z osebnimi vozili

 

Hoje: 1,5 ura vzpona in 1,5 ura sestopa

 

Zahtevnost: samo v zgornjem delu zahtevna pot, lepo zavarovana, sicer lahka

 

Vzpon in sestop: vas Sv. Višarje

 

Pot: Iz Kranjske Gore se bomo čez MP Rateče zapeljali do Trbiža (Tarvisio) v smeri proti Vidmu. Parkirali bomo ob spodnji postaji žičnice na Sv. Višarje, od koder se bomo zapeljali na višino 1.766 m.

Majhno vasico odlikuje izredna lega s prekrasnimi razgledi na Montaž in njegove sosede. Pešpot na po gozdu pripelje na melišča pod Beraškim križem in se vzpne do vstopa na malo zahtevnejši del poti, kjer nam pomagajo jeklenice. Vzpnemo se še po dveh grapah in po uri in pol iz izhodišča dosežemo razgleden vrh. Vrnili se bomo po isti poti. V vasici bo moč kaj pojesti, saj je zelo turistična. Vrnili se bomo z vzpenjačo. Domov grede se bomo ustavili še na bližnjih Zelencih, izviru Save Dolinke.

 

!!!! Izvedba: zaradi omejitev v zvezi s korona virusom in upoštevanjem navodil NIJZ bodo do nadaljnjega skupine omejene na največ po 10 planincev. Hodili bomo v primerni razdalji (2 m), s seboj imejte tudi masko, v gondoli je obvezna. Za prevoz svetujem vožnjo v enem avtomobilu samo članom iste družine ali bližnjim osebam, oz. tistim, ki ste bolezen že preboleli ali ste cepljeni. Vsak poskrbi sam za svoje dokumente za prehod meje in gibanje na javnih mestih (prebolelost, cepljenje, test).

 

Cena gondole: 14 €

 

Oprema: obutev za visokogorje, primerna oblačila (hlače, jakna, majica), dovolj tekočine, čelada (lahko na posojo pri vodnici), pohodne palice, zaščita za sonce

 

Prehrana: iz nahrbtnika ali v gostilnah na Višarjah

 

Povratek: v soboto zvečer

 

Prijave: vodnica Alenka Galun, 041 340 150

 

V primeru napovedi slabega vremena ali drugega vzroka bo odpoved izleta objavljena v četrtek zvečer na naši internetni strani

 

Opis poti je tukaj: www.hribi.net/izlet/svete_visarje___monte_lussari_kamniti_lovec___cima_del_cacciatore_/1/662/1172

 


nazaj Na vrhTop