O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
01.06.2020
KROG NAD MARIBOROM

Kdaj: v soboto, 6.junija 2020 Kje se dobimo in ob kateri uri: ob 9. uri na parkirišču pred gostiščem pri Treh ribnikih, kjer je ob sobotah brezplačno parkiranje


Oprema: pohodni čevlji, pohodne palice, rezervna oblačila

Hoja: malo manj kot 5 uric

Stroški: prehrana iz nahrbtnika

Narava poti: prijetna hoja, čudoviti razgledi na Maribor, Ribniško selo, Kamnico, Kozjaško pogorje, Dravsko dolino, vinorodno pokrajino nad Mariborom in Pohorje

NAŠA POTOVNICA

Najprej se bomo med vinogradi povzpeli na Piramido in se razgledali nad Mariborom. Izkopanine nekdanjega gradu bodo pripovedovale o preteklosti nad mestom. Sledila bo grebenska pot v smeri poti na Urban, ki pa jo bomo kmalu zapustili. Usmerili se bomo med vinogradi in poiskali kapelico Sv. Križa. Oddahnili se bomo in sestopili v Vinarje.

Čaka nas vzpon do kapelice Sv. Rozalije nad Ribniškim selom in do grebenske poti, ki vodi do cerkvice Sv. Barbare na Kalvariji.

Ustavili se bomo ob spomeniku posvečenemu 47. Mariborskemu pehotnemu pešpolku iz prve svetovne vojne in se še zadnjič uzrli proti Mariboru.

Sledi še kratek spust do Mestnega parka in že smo na izhodišču.

V primeru slabe vremenske napovedi ali drugih neugodnih razlogov, ostanemo doma. Obvestilo spremljaj na naši spletni strani ali pokliči Slavico (031 314 771)

Lep izlet in lepo vreme želita

Slavica in Ciril

 


nazaj Na vrhTop