O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
17.03.2020
Nujno obvestilo

Obveščamo vas, da PD Jakoba Aljaža skladno z navodili Planinske zveze Slovenije začasno – do preklica – ustavlja vse aktivnosti.


PZS poziva k upoštevanju naslednjih priporočil:

• Planinska društva oz. klubi in njihovi odseki naj začasno ustavijo izvajanje vseh dejavnosti - planinskih izletov, dejavnosti alpinističnih, športnoplezalnih, turnokolesarskih, turnosmučarskih in planinskih šol, tečajev, usposabljanj, družabnih dogodkov, krožkov, občnih zborov ...

• Članstvo alpinističnih in športnoplezalnih odsekov in klubov naj ne izvaja šol in kakršnih koli, tudi športnoplezalnih vzponov.

• Planinske koče so do nadaljnjega zaprle svoja vrata, prav tako plezalni centri in telovadnice. Zavedajmo se, da vsako druženje, bodisi na turi, v plezališču ali avtomobilu, pomeni nepotrebno izpostavljanje prenosa virusa.

• Možnost prenosa okužbe tudi z dotikanjem površin, na katere se je prenesel virus z dotikom človek-predmet in tudi predmet-predmet. Izpostavljamo jeklenice, kline in skobe na planinskih poti, ograje, klopce in oprimke v plezalnih centrih in plezališčih. Na površinah virus lahko preživi tudi več dni!

• Priporočamo, da se vse načrtovane gorniške aktivnosti v tujini do preklica odpovejo.

• Strokovni služba PZS delo opravljamo od doma - kontaktirate nas lahko preko elektronske pošte. Včlanjevanje je možno preko portala clanarina.pzs.si. Planinska trgovina je zaprta, izdelke iz naše ponudbe lahko naročite v naši spletni trgovini.

 


nazaj Na vrhTop