O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
08.11.2019
PO SLEMENIH OKOLI ZAVRČA

Kdaj: v soboto, 16. 11. 2019


Kje se dobimo in ob kateri uri: na avtobusni postaji (Mlinska) ob 7. uri

Oprema: pohodni čevlji, pohodne palice, rezervna oblačila

Hoja:  ne več kot 5 uric

Stroški: prevoz (12€), prehrana (6 €)

Narava poti: razgledna pot med haloškimi vinogradi in ljubkimi slemeni, dotik meje, spoznavanje haloškega vsakdana. Prijazno nagrbančena dežela vabi na ogled v vseh letnih časih.

NAŠA POTOVNICA

Tokrat bomo z avtobusom hiteli v smeri proti Ptuju in iskali izhod proti gradu Borl. Smerne table nas bodo usmerjale v kraj Zavrč, kjer bo tudi izhodišče naše poti. Ena izmed najmanjših občina leži tam, kjer se Haloze začno iztekati v ravnino proti Varaždinu. Najprej se bomo seznanili z življenjem ob meji in ugotavljali ali so Haloze takšne, kot jih je nekoč opisoval dr. Vladimir Bračič ali  se je morda v desetletjih njihova podoba povsem spremenila.

Takoj za župnijsko cerkvijo Sv. Miklavža bomo med vinogradi dosegli ljubko podružnično cerkvico, ki je bila nekoč zavetnica dravskih splavarjev. Tudi grič v Hrastovcu, ki doseže 380 m nadmorske višine, z razkošnim razgledom po haloški pokrajini, je vzniknil med vinogradi in klopotci. Korak bomo usmerili na Gorenjski vrh, kjer je bila v 17. stol. postavljena častitljiva cerkev Sv. Janeza in Turški vrh. Med potjo se bomo razgledovali po jesensko obarvani pokrajini.

Lep jesenski izlet želijo Slavica, Ciril in Vlado, ki je v tem okolju preživljal mladostna leta.

 

V primeru slabega vremena pokliči Slavico (031 314 771) ali poglej na spletno stran PD Jakoba Aljaža


nazaj Na vrhTop