O društvu
Vodniški odsek
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov
Novica
08.03.2021
SKOZI RDEČE RESJE NA SREBOTNIK (700 m) - 20. 3. 2021

Gozd kot iz pravljice


Kam: na Srebotnik (700 m) - mimo Marije in po južni poti

 

Kdaj: v soboto, 20. marca 2021

 

Zbirno mesto: ob 9.00 uri dežurna bencinska črpalka na Tržaški c.36, oz. naselje Pečovje ob 10.00 uri

 

Kako: z osebnimi vozili

 

Hoje: 2,5 uri

 

Pot: iz Štor se bomo zapeljali do naselja Pečovje in parkirali v bližnjem gozdičku (400 m). Od tam se bomo po zložni gozdni poti usmerili na Barbarino pot, ki nas bo kmalu pripeljala do kapelice z Marijino podobo, vklesano v steno Srebotnika. Tu so nekdaj ob poti napajali živino in ob nepričakovanem preživetju volovske vprege, ki je zdrsnila v strmo globel, so v zahvalo prebivalci postavili to zanimivo znamenje in klopco za počitek. Nadaljevali bomo po gozdni poti in kmalu nas bo presenetil prekrasen odsek roza in rdečega cvetočega resja na pobočju, katerega pokriva kot cvetoča preproga. Nad cvetjem se vzpenja strma stena Srebotnika, ki pa jo bomo obšli in se po gozdni poti v 15 min vzpeli na vrh. Zadnji del nam bo v oporo tudi kovinska ograja. Na vrhu nas bo presenetil čudovit razgled na bližnje hribe, Kamniške Alpe in še dlje. Nazaj se bomo vrnili po isti poti.

 

Zahtevnost: nezahtevna označena pot, primerna za vsakogar

 

Oprema: pohodna obutev z dobrim oprijemom, vetrovka, kapa, rokavice, sončna očala, pohodne palice

 

Prehrana: iz nahrbtnika

 

Povratek: okrog 15. ure

 

!!!! Izvedba: zaradi omejitev v zvezi s korona virusom in upoštevanjem navodil NIJZ bodo do nadaljnjega skupine omejene na največ po 10 planincev. Hodili bomo v primerni razdalji (2 m), s seboj imejte tudi masko. Za prevoz svetujem vožnjo v enem avtomobilu samo članom iste družine ali bližnjim osebam, oz. tistim, ki ste bolezen že preboleli ali ste cepljeni.

 

Prijave: vodnica Alenka Galun, 041 340 150

 

V primeru slabega vremena ali drugega vzroka bo odpoved izleta objavljena v petek zvečer na naši internetni strani.

 

Opis poti (od slike 20) najdete na tej povezavi: hribi.net/izlet/store_srebotnik_mimo_marije_in_juzni_pristop/25/881/4845

 

 


nazaj Na vrhTop