O društvu
Vodniški odsek
Vodniki
Seznam vodnikov
Turno kolesarstvo
Markacisti
Varno v gore
Galerija
Kontakt
Domov / Vodniški odsek
Vodniški odsek

Vodništvo

Glavna dejavnost našega planinskega društva je priprava in izvedba planinskih izletov. Vsi vodniki se s to dejavnostjo ukvarjamo prostovoljno in nepridobitno ter ji namenjamo velik del svojega prostega časa. Planine so del našega življenja in veseli smo, ko lahko lepote, izzive,  užitke  in mnogotere obraze gorskega sveta približamo tudi drugim.

 

Da bi izlet uspel, ga je potrebno skrbno načrtovati, organizirati in strokovno ter varno voditi udeležence, da se bodo domov vrnili polni lepih vtisov, prijetno utrujeni in z željo po ponovnem obisku naših lepih gora.

 

Verjetno je toliko nagibov za hojo v gore kot je posameznikov. Vse pa nas druži velika povezanost z naravo, spoštovanje do nje in njene moči, globoko občutenje njenih krasot, želja po preskušanju in krepitvi svojih telesnih zmogljivosti in doseganje notranjega miru in ravnovesja, daleč od naglice vsakdana. Uživamo v svežih kapljicah pršečega slapu, počivanju na mehkih gorskih travah, vonjanju raznobarvnih dehtečih gorskih rož, občudovanju lahkotnosti gamsov, skakljajočih po prepadnih policah, vpijanju neizmernih razgledov z vrhov, ljubimo zvok čvrstih korakov po skalah in občutek moči in zadovoljstva ob premagani razdalji in osvojenem cilju. V hribih čas teče drugače, vse ima svoj pomen in namen, vrednote in ljudje so bolj pristni in nezlagani.

nazaj Na vrhTop